Bildetekster ferie 2017

Ferie 1:

 

Ferie 2:

Ferie 3:

 

Ferie 4:

Maleri: I Eger fann vi utruleg mange spesielle og koselege hus og restauranter. Her har eigaren brukt veggane til å framstille eventyrskikkelser.  

Maleri 2:

Skulefri: Vi treffte på denne gjengen i 12-14 års alderen og stoppa eit par for ein liten prat. Dei hadde kvart år etter eksamen ein slik utflukt som eit karneval der dei gjekk rundt i byen og berre kosa seg!

Skulefri2: Elevane var utkledde og sjølvsagt måtte også lærarane yte sitt. Desse tre stilte gjerne opp for fotografen!

Utsikt: Vi gjekk opp til øverste etasje i museumet for astronomi, bygt på midten av 1700 talet. Tilsaman over 300 trappetrinn og 8 – 9 etasjer.

Utsikt 2: Frå toppen av astronomimuseumet var det ein fantastisk utsikt over byen.

Utsikt 3: Øverste tårnet var avlåst, men sidan vi vart godvenner med vaktene, fekk vi ei heilt privat omvisning også der! Der var på toppen av tårnet et speil som kunne snuast i alle vinklar, og som spegla eller rettare, projeserte, bilde av gatene og folket.

Utsikt 4: Ein av dei mange fine opne plassane. Her med bl.a. Minoritskirka og statuen av Istvan Dobo, ein herfører frå 1500 talet.

Vin: Heile byen Eger er bygt opp med grunnlag i vinproduksjonen. Over alt er der greve ut kjellarar under jorda som vinen vert oppbevart i. Det ytterste rommet er gjerne arbeidsrom og så ligg vinen lagra på tønner lengre inne.  

Vin 2: “The Valley of the Beautiful Woman” eller «Dalen til den skjønne dame» ere it kjent begrep for vinelskere. Her er ligg vinkjellarane tett i tett, og ein kan gå frå plass til plass for å smake, vanlegvis gratis!

Vin 3: Statue av den skjønne dama---------

Vin 4: Statue.

Grotte: Ei oppleving å gå i grottene ved Aggtelek. Ei trolsk stemning som berre MÅ opplevast!

Grotte2:

Grotte3:

Grotte 4: Kalksteins stalakittane her veks opp frå grunnen. Enkelte opp til 25 meter høge.

Restaurant: Mange stader fannt vi koselege restauranter som hadde lagt vekt på å bruke naturen. Kanskje ikkje så enkelt her i Norge med det klima vi har, men litt koslegare kunne det nok vore gjort også her.

Restaurant 2: Her er det ein dam med fisk i som gjestane kunne få servert om dei ønskte. Vi sat like ved dammen og atmosfæra rundt det heile kunne knapt vore betre!

Wroclav: Rådhuset i gamlebyen i Wroclav.

Wroclav2: Bruk av vatn midt I sentrum gjev ei kjensle av ro og nærleik til nature.

Wroclav3: Fredskirka i Swidnica ved Wroclaw. Største lutherianske kirke i Polen, barokk stil. Her har det vorte tilført store EØS midler frå Lichtenstein, Island og Norge til restaurering.

Wroclav4: Zwiedzanie zoo. Her er dyr og fisker frå Afrika. Eit fantatstisk anlegg som var opna året før.

Norge: Bøyabreen i Fjærland i Sogn har vi besøkt før på nært hold, no berre passerte vi den på hovedvegen.

Norge 2: Kjørnes Camping I Sogndal, kåra til finaste campingplassen i Norge i 2014!